20
MAR
2018

Hotel „88 Rooms“

Prvi Feng Shui hotel na Balkanu – Hotel „88 Rooms“

6

Lokacija: centar Beograda, prva zona
Spratnost: 8
Broj soba i apartmana: 88
Feng Shui projekat: Sandra Drinčić

U ponudi je bilo 5 lokacija sa postojećim objektima, od kojih je trebalo izabrati najbolju za budući hotel. Lokacija i zgrada su birane u odnosu na kompasnu poziciju zgrade, datume rođenja oba vlasnika i zatečeno energetsko stanje zemljišta i objekta na njemu. To je prvi korak u Feng Shui sistemu rada na budućem projektu.

Lokacija koja je odabrana za prvi Feng Shui hotel na Balkanu je bila pravo iznenađenje. Zgrada u centru grada, koja nije imala niti jedan prikaz lošeg energetskog stanja – bez vlage, buđi, propalih ili ispucalih zidova, lošeg stanja krova i podruma a, po svim proračunima, odlična za mesto hotela, očigledno da je bila sudbinska. To znači da, kada se izabere na ovakav način, možemo da stojimo iza toga da će poslovanje, uz, naravno, veliki profesionalni rad tima zaposlenih, sigurno biti uspešno.

Od prvog momenta se sve dešavalo u skladu sa metafizičkim sistemima. Na naše iznenađenje – baš se desilo da zgrada ima 8 spratova. Osam je najbolji broj, kako po Feng Shui sistemu, tako i u klasičnoj numerologiji. Projekat nacrta sa arhitektom, te i moja lično-profesionalna želja da se otelotvori unutrašnja Feng Shui tajna da hotel ima 88 soba – veoma brzo su uspešno realizovani. Mada su arhitekte, u odnosu na moje ideje, uvek u početku veoma skeptične – i ovoga puta sam ih razuverila.

Prvi dogovor je bio da se hotel zove Hotel „8 stories“, gde bi bilo ispričano 8 lepih beogradskih priča, za svaki sprat posebno, ali se od te ideje odustalo jer se poslovanje okrenulo u pravcu interesovanja mnogobrojnh stranih gostiju. Naziv Hotel „88 Rooms“ je bio iznenađenje za mene, ali, iako mi nije bilo svejedno da neko otkrije moju unutrašnju tajnu o nazivu hotela – na kraju mi se isti svideo, jer ipak nosi deo moje lične energije.

Feng Shui projekat hotela je rađen po svim proračunima mog sistema rada. Zgrada je usklađena sa mnogim parametrima, radi uspešnog poslovanja. Korektivne mere u prostoru su urađene tako da gost ne primeti Feng Shui sisteme, ali da iste oseti. Od svih implementiranih korektivnih mera – veliki plavi slon se izdvaja kao budući zaštitni znak ovog hotela.

Sve sobe su urađene tako da se gost u njima oseća veoma prijatno i da ima miran i opušten san. Pazilo se na: pozicije kreveta, unutrašnji dizajn, sklad boja, minimalizam potrebnih dekoracija, visinu temperature ulaznog dela u hotel (kao i u sobama), zvučnu izolaciju, zdrave hipoalergijske dušeke, jastuke i posteljinu, kao i neutralizaciju štetnih zračenja; čak je ugrađen i kompletan sistem za pročišćenje vode.

Na samom krovu hotela se nalaze restoran i otvorena bašta sa kružnim pogledom na ceo Beograd i okolinu. Hotel „88 Rooms je mesto u Beogradu gde se energija Neba i Zemlje prepliću tako da svojim uzajamnim energetskim tokom stvaraju harmoniju u kompletnoj zgradi.

Hotel „88 Rooms“ – link ka sajtu hotela