26
MAR
2018

Lekarska ordinacija „Avicenna“

Lekarska ordinacija “Avicenna” je uslužena po Feng Shui projektu i u skladu sa vrstom delatnosti koju obavlja. U ovoj ordinaciji se pacijenti leče sistemima alternativne medicine, homeopatije i akupunkture, te nije čudno što je kompletna ordinacija uslužena po ovom projektu. Akupunktura tela i akupunktura prostora daju dobar energetski tok, a energija je osnovna životna sila.

Korišćenje pastelnih boja smiruje pacijente i daje osećaj svežine u prostoru. Svetlo-zelene nijanse su prelepo uskladjene u enterijeru a zelena boja je specifična za prostor u kom se obavlja medicinska usluga. Psihologija boja u lekarskim ordinacijama je veoma bitna, jer svaki pacijent sa svojim tegobama ipak treba da oseti, na neki način, mir u sebi kada udje u ordinaciju, te i da oseti sigurnost i poverenje. Kada se prvi put nalazi u nekom prostoru, čovek ga vizuelnim efektom prihvata, ili ga, pak, ne prihvata; zatim dati prostor “ispituje” čulom mirisa, pa tek onda uspostavlja komunikaciju sa osobljem.

Lečenje ovog prostora, osim Space Clearing sistema, postignuto je postavkom odredjenih elemenata koji se uklapaju u enterijer i nisu vidno uočljivi, sa izuzetkom fontane koja je postavljena na odredjenu tačku u delu čekaonice i koja, svojim žuborenjem, stvara prelepu atmosferu.