29
MAR
2018

Feng Shui projekat – penthaus Budva

Pravilo kaže, u zavisnosti kakva je okolina u kojoj se nalazi objekat, takav će biti život njenih korisnika. Po tom pravilu, zgrada u kojoj se nalazi ovaj penthaus ima izuzetnu poziciju. Zgrada se nalazi na blagoj uzvišici, u blizini manastira, sa pogledom na more. Energija negativnih jona vode i blizina blagoslova Božje kuće doneće dobre vibracije korisnicima ovog penthausa a nakon toga Feng Shui projekat će upotpuniti sklad energija ovog prostora sa korisnicima.

Nekretnina je projektovana tako da zadovolji potrebe višečlane porodice za odmor kao i duži boravak. Orijentacija kao i funkcionalnost samih prostorija pažljivo je birana u skladu sa Feng Shui pravilima projektovanja (medicina stanovanja), tako da  boravak u istom učini istinskom oazom za odmor kako mlađih tako i starijih članova porodice.

Kičma stana je široki prostran hodnik kojim su povezane sve prostorije u stanu. Najveći deo pripada roditeljima ze koje je projektovan odvojen intimni spavaći blok ,sa zasebnim garderoberom i komfornim kupatilom. Iz spavaće sobe, kroz velika klizna balkonska vrata pristupa se na terasu, a sedenje koje je organizovano na istoj ne remeti predivan pogled na more.

Projektom su predviđene i dve dečije sobe , dvokrevetna sa francuskim balkonskim otvorom za devojčice kao i jednokrevetna soba za dečaka, opet orjentisane tako da se iz njih  kroz velike staklene portale pruža pogled ka moru i starom budvanskom gradu.

Soba za dečaka ima i zasebnu terasu sa organizovanim sedenjem. U stanu je projektom predviđeno  decije kupatilo, kao i toalet za goste, kako bi bila zadržana privatnost svih ukućana. Gostinski toalet je iskorišćen da se u njega smesti kućna sauna koja je bila izričit zahtev investitora kao I ostali uređaji za odrzavanje higijene u stanu.

Najveći deo stana obuhvata: dnevni boravak, trpezariju i kuhinju koji je projektovan kao zajednička prostorija ya mnogočlanu porodicu. Kuhinja je prostrana, sa velikim radnim površinama, šankom i visokim sedenjem, kao i prostorijom za ostavu za hranu, a orjentisana je pogledom ka manastiru u blizini, sa kojim ostvaruje vizuelnu komunikaciju preko širokog prozorskog otvora. Kuhinja predstavlja zdravlje ukućana i finansije ukućana. Pogledom ka manastiru ovaj vizuelni metafizički uticaj samo to može da poboljša.

U okviru dela dnevnog boravka nalazi se dečiji kutak sa igračkama kako bi bili pod pažnjom majke dok boravi u ovom delu prostora.U delu prostorije za dnevni odmor svetlost  i pogled na stari grad, obalu i more obezbeđen je velikim francuskim balkonskim otvorom.

Nemanja Stanojević – Dipl. inž. Arhitekture

Sandra Drinčić – Dipl. Feng Shui stručnjak

SLIKE SA TERENA

3D projekat UREDJENJA